Wednesday, May 1, 2019

Stoornis dysfunctie | Leslie Greenberg's Blog

Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Stemstoornissen.

Wat is dit? Voelt als keel benauwdheid, niet long / chest krapte. Begint minder dan 5 minuten aan lichaamsbeweging en herstelt binnen 5-10 minuten na stoppen met trainen. Deze patiënten hebben geen baat bij een bèta-agonist (albuterol) uitdaging, net als bij degenen die door inspanning geïnduceerd astma hebben. Predisponerende factoren: allergische symptomen, angst, reflux. De meest voorkomende patiënt is een vrouwelijke tiener van het type A.

Hoe te evalueren?

  • Een laryngoscoop tijdens oefening. Ja, dit is precies zoals het klinkt … Dit is wanneer de patiënt hard op een fiets rijdt of snel op een loopband rent en dan wordt een telescoop in de mond en in de keel gebracht om naar de stembanden te kijken. De stembanden SLUITEN in plaats van open (!) Bij stembanden. Dit is contra-intuïtief omdat tijdens de training de atleet MEER lucht nodig heeft. Dit maakt het moeilijk voor de atleet om zoveel lucht in te ademen als hun lichaam zou willen.

Behandeling:

  • Logopedie! Dit is echt de steunpilaar van de behandeling om te helpen de stembanden te sluiten wanneer ze open zouden moeten zijn.
  • behandelen reflux alsof maagzuur de slokdarm opkomt, de stembanden kunnen sluiten als reactie op deze zure belediging van de koorden,
  • gedragsbehandeling om angst te verminderen.

Over drlesliegreenberg

Ik heb meer dan 20 jaar als huisarts gewerkt, zowel als opvoeder van artsen als clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als, en mag niet worden beschouwd als, een vervanging voor, professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Neem onmiddellijk contact op met uw professionele zorgverlener als u een medisch probleem heeft of vermoedt.

Dit bericht is geplaatst in General Medicine- Volwassenen, longaandoeningen, Uncategorized en getagd als Family Doctor, Family Medicine, huisarts, Reno huisarts, University of Nevada, University of Nevada Family Medicine Residency Program, Universiteit van Nevada Reno Family medicine Residency-programma, University of Nevada Reno School of Medicine, University of Nevada School of Medicine, stembandstoornis, wat geen astma is. Maak een bladwijzer van de permalink.



Gevonden op

Het bericht Stoornis dysfunctie | Leslie Greenberg's Blog verscheen eerst op Drugtext.nl.



source https://www.drugtext.nl/stoornis-dysfunctie-leslie-greenbergs-blog/

No comments:

Post a Comment