Monday, May 6, 2019

Overgang en afvallen

Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Overgang en afvallen 

Tijdens de overgang verandert de hormoonhuishouding en gaat vet op andere plekken in je lichaam zitten. De stofwisseling gaat langzamer. Hierdoor verbrand je tot wel 20% minder calorieën dan voorheen. Veel vrouwen krijgen hiermee te maken, ook vrouwen die hun hele leven slank zijn geweest. Daarom zijn er ook vele vrouwen die tijdens de overgang willen afvallen. Overgang en afvallen zijn twee dingen die niet eenvoudig te combineren zijn. Toch kun je er het een en ander aan doen om tijdens de overgang af te vallen. 

Slank door de overgang review Slank door de overgang bestellen

 

Pas je eetgewoontes aan 

Wat betreft eten is het van belang om te stoppen met het eten van snelle koolhydraten. Onder andere wit meel en witte suiker zorgen ervoor dat er meer vet in je buik wordt opgeslagen. Ze zorgen voor grote pieken in je bloedsuikerspiegel en dit wil je vermijden tijdens overgang en afvallen. Producten die wit meel bevatten zijn onder andere wit brood en witte pasta. Bij producten die witte suiker bevatten moet je vooral denken aan bewerkt eten, zoals koekjes en taart. Vervang deze voedingsmiddelen door natuurlijke voeding, zoals groenten, fruit, noten en zaden. Maar ook in de overgang is het van belang om gevarieerd te blijven eten. Eet tevens niet minder dan 1500 calorieën, want dat zorgt ervoor dat je vetverbranding nog verder omlaag gaat. Blijf bij overgang en afvallen idealiter tussen de 1500 en 2000 calorieën zitten.  

 

Pas je drinkgewoontes aan 

Minder het drinken van koffie, alcohol en frisdranken. Koffie zorgt voor verzuring van het lichaam en alcohol en frisdranken bevatten doorgaans veel suiker. Zo neem je ongemerkt veel ongezonds tot je. Probeer daarom om veel water te drinken, zeker 2 liter per dag. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd, waarmee het lichaam schoon blijft. Juist tijdens de overgang en afvallen is het heel belangrijk om voldoende water te drinken, omdat je lichaam tijdens de overgang sneller afvalstoffen vasthoudt. 

 

Val af door te ontspannen 

Natuurlijk is het van groot belang om bij overgang en afvallen voldoende te bewegen, maar even belangrijk is het om te ontspannen. Stress is namelijk een grote boosdoener wanneer je probeert om af te vallen. Stress vertraagt namelijk de werking van je schildklier. Vind dus een balans tussen inspanning en ontspanning. 

 



Meer lezen op deze link

Het bericht Overgang en afvallen verscheen eerst op Drugtext.nl.



source https://www.drugtext.nl/overgang-en-afvallen/

No comments:

Post a Comment