Saturday, May 11, 2019

Dikke buik overgang

Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Dikke buik overgang

Vrouwen die in de overgang komen, ervaren een verandering in hun figuur. Veel vrouwen komen tussen hun 45ste en 55ste levensjaar enkele tot tientallen kilo’s aan. Dit gebeurt vaak zonder dat zij hun eetpatroon hebben gewijzigd. Tijdens de overgang gaan de extra kilo’s zich anders over je lichaam verspreiden dan voorheen. Het vet dat eerst op je heupen en bovenbenen zou gaan zitten, verplaatst zich nu eerder naar je buik. Hiermee kan je van een zandlopervorm of peervorm naar een appelvorm gaan. De overgang brengt dus met zich mee dat je sneller een dikke buik kunt krijgen. Maar hoe komt dit precies?

 

Waardoor krijg je een dikke buik overgang?

Tijdens de overgang verandert je hormoonhuishouding en daalt het niveau oestrogeen in je lichaam. Door deze schommeling maakt je lichaam in verhouding meer testosteron aan. Dit is het mannelijke hormoon dat een andere vetverdeling in je lichaam met zich meebrengt. Een andere oorzaak van een dikke buik overgang is de tragere stofwisselingen waar vrouwen mee te maken krijgen. Als je oestrogeenlevel in de overgang daalt, gaat dit gepaard met een lagere stofwisseling. Dit houdt kortgezegd in dat je lichaam minder snel calorieën verbrandt. Wil je een dikke buik overgang voorkomen, dan betekent dit dat je minder calorieën tot je moet nemen. Dit kan juist in de overgang erg lastig zijn, omdat een lagere oestrogeenspiegel juist zorgt voor een grotere eetlust.

 

Slank door de overgang review

Slank door de overgang bestellen


Een dikke buik voorkomen

Een dikke buik overgang kan je een onprettig gevoel geven. Zo kun je er onzeker door worden of je minder aantrekkelijk voelen. Vergeet niet dat een dikke buik overgang niet iets is om je voor te schamen. Het is een natuurlijk proces dat we, hoe moeilijk het ook is, moeten accepteren. Natuurlijk is het wel van belang dat je gezond blijft. Daarom kun je een aantal maatregelen treffen om je gewicht onder controle te houden.

 

Pas je leefstijl aan

Zoals eerder genoemd kan een overschot aan calorieën leiden tot een dikke buik overgang. Daarom doe je er tijdens de overgang goed aan om je eetpatroon onder de loep te nemen. Vaak kun je al met een paar aanpassingen een verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan volkoren brood in plaats van wit brood, eet meer verse groenten en fruit en drink frisdrank, koffie en alcohol met mate. Daarbij is het om een dikke buik overgang te voorkomen, van groot belang om voldoende water te drinken. Twee liter water drinken per dag zorgt ervoor dat de afvalstoffen je lichaam beter kunnen verlaten. Vergeet ook niet om voldoende te bewegen.

 

Zorg goed voor jezelf

Tijdens de overgang is het niet alleen belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Ook je geest kan wel wat liefde gebruiken. De hormonale veranderingen tijdens de overgang kunnen zoal leiden tot een prikkelbaar gevoel, angsten of stemmingswisselingen. Vele factoren kunnen tijdens de overgang zorgen voor stress. Probeer jezelf hiertegen te beschermen door niet te snel naar ongezonde snacks te grijpen. Om een dikke buik overgang te voorkomen, is een goede nachtrust tevens van groot belang. Een goed geventileerde slaapkamer en het slapen onder een dunne deken kunnen hierbij helpen.



Gedeeld door bron

Het bericht Dikke buik overgang verscheen eerst op Drugtext.nl.



source https://www.drugtext.nl/dikke-buik-overgang/

No comments:

Post a Comment