Sunday, May 12, 2019

Dieet voor overgang

Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Dieet voor overgang

Tijdens de overgang treden er vele lichamelijke veranderingen op. Een bekende klacht die met die veranderingen gepaard gaat, is gewichtstoename. Deze gewichtstoename komt veelal door een veranderende hormoonhuishouding. In de overgang maakt je lichaam minder hormonen als oestrogeen aan. Hierdoor wordt je stofwisseling trager. De calorieën die je tot je neemt, worden langzamer door je lichaam verbrand. Hierdoor kom je aan in gewicht. Het lichaamsvet vindt zijn weg naar je buik en dit is voor vrouwen wel de laatste plek waar zij willen dat het vet gaat zitten. Veel vrouwen in de overgang willen dan ook graag die extra kilo’s kwijt. Zij willen weer lekker in hun vel gaan zitten. Tijdens de overgang is het moeilijker om af te vallen. Toch kun je met wat extra moeite weer op je gewenste gewicht terecht komen. Een dieet voor overgang kan hier bij helpen.

 

Jouw dieet voor overgang

Vrouwen in de overgang die in gewicht aankomen, willen graag zo snel mogelijk van die kilo’s af. Een dieet lijkt in zulke gevallen vaak de beste optie. Echter, diëten zijn vaak zeer streng. Zo moet je in veel gevallen grote groepen voedingsmiddelen weglaten uit je eetpatroon. Vervolgens is de kans groot dat je in korte tijd kilo’s kwijtraakt. Diëten zijn tevens vaak tevens van korte duur. Wanneer je met het dieet stopt, vliegen de kilo’s er in veel gevallen weer aan. Als je in de overgang bent, is het niet aan te raden om zo’n streng dieet te volgen. De overgang is een periode waarin je lichaam grote veranderingen doormaakt. De hormoonhuishouding verandert en dit kost je veel energie. Tijdens de overgang dien je idealiter dus niet in te boeken op voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Deze heeft je lichaam juist hard nodig. Daarom kun je als dieet voor overgang beter kiezen voor een gezonde levensstijl. Hierin heb je een goede balans tussen dieet voor overgang en gezond leven. Een goede manier om gezond te eten is door zo veel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen te vervangen door onbewerkte, natuurlijke voedingsmiddelen.

 

Beweeg en val af

Naast gezonde voeding is voldoende beweging een zeer belangrijke factor bij een dieet voor overgang. Door te bewegen, verbrand je calorieën. Zo help je je lichaam een handje bij een gezond lichaamsgewicht. Je kan al meer bewegen door simpelweg de trap te nemen of een rondje in het park te lopen. Wil je een stapje verder gaan, dan is krachttraining een zeer goede keuze. Tijdens de overgang verlies je spiermassa. Spiermassa verbrandt vet, en daarom is krachttraining een uitstekende manier van vetverbranding.

 

Overwin je overgang reviewoverwin je overgang bestellen

Stress: de grote boosdoener

Stress is een grote boosdoener wanneer je bezig bent met een dieet voor overgang. Stress vertraagt de werking van je schildklier. Ook maakt je lichaam meer cortisol aan wanneer je veel stress ervaart. Deze twee zaken dragen bij aan vetopslag in je lichaam. Probeer stress daarom waar mogelijk op afstand te houden. Vind met andere woorden een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Zo maak je de kans groter dat je dieet voor overgang een succes wordt.



Lees verder via deze link

Het bericht Dieet voor overgang verscheen eerst op Drugtext.nl.



source https://www.drugtext.nl/dieet-voor-overgang/

No comments:

Post a Comment