Wednesday, July 24, 2019

Vaccinupdates per Amerikaans tijdschrift Family Physician

Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Hebt u een HPV-vaccin nodig? Kan zijn.

HPV-vaccin

Eerst was er een stemming om aan te bevelen dat HPV-vaccinatie gebaseerd moest zijn op gedeelde klinische besluitvorming voor patiënten van 27-45 jaar die niet voldoende zijn gevaccineerd.

De vraag is ontstaan ​​nadat de FDA in oktober het gebruik van het Gardasil 9-vaccin voor het eerst in deze leeftijdsgroep heeft goedgekeurd. (Www.fda.gov)

VERHAAL HOOGTEPUNTEN
  • Tijdens de vergadering van 26-27 juni van het Adviescomité voor immunisatiepraktijken van de CDC stemde de groep om zijn aanbevelingen voor de negen-valent HPV- en 13-valent pneumokokkenconjugaatvaccins bij te werken.
  • Andere onderwerpen die tijdens de vergadering aan bod kwamen, waren aanbevelingen voor een inhaalschema voor kinderen en adolescenten van 2-18 jaar die nog geen hepatitis A-vaccin hadden gekregen en richtlijnen voor serogroep B meningokokkenvaccinatie voor mensen met speciale aandoeningen / omstandigheden.
  • Tijdens de komende vergadering van de ACIP in oktober zal de recent gevormde dengue-vaccinwerkgroep haar bevindingen presenteren ter voorbereiding op een stemming over een vaccinaanbeveling.

Rockwell zei dat ACIP-leden uitvoerig hebben besproken welke richtlijnen moeten worden aangeboden om artsen te helpen bij de besluitvorming als inderdaad de aanbeveling wordt gedaan om het leeftijdsbereik voor HPV-vaccinatie uit te breiden.

Wat betreft de voordelen van de uitgebreide aanbeveling: "Het helpt die mensen die als jongvolwassen vaccinatie hebben gemist, omdat het HPV-vaccin er niet was toen ze zo oud waren," zei Rockwell.

"Ik geloof dat clinici individueel kunnen begrijpen welke patiënten door dit vaccin kunnen worden geholpen," voegde ze eraan toe. "Bijvoorbeeld, een 35- of 40-jarige pas gescheiden vrouw die slechts één eerdere seksuele partner had en geen geschiedenis van abnormale uitstrijkjes had en die nu teruggaat in de datingwereld is iemand die gemakkelijk kan worden geïdentificeerd als iemand die zou profiteren van HPV-vaccinatie. "

Vervolgens stemde de ACIP unaniem in om harmonisatie van de hogere leeftijd voor inhaalbewust HPV-vaccinatie tussen geslachten aan te bevelen; nu worden alle mannen van 21-26 aanbevolen voor inhaal-HPV-vaccinatie, ongeacht risicofactoren.

"Nu hoef je niet aan gender te denken," zei ze. "Het wordt aanbevolen voor iedereen tot 26 jaar om in te halen. Idealiter wordt het aanbevolen voor patiënten van 11-12 jaar en voor mensen vanaf 9 jaar. "

Heeft u twee longontstekingvaccins nodig? PCV13-vaccin (Prevnar)

De ACIP stemde ook voor het aanbevelen van gedeelde klinische besluitvorming over het PCV13-vaccin voor mensen van 65 jaar en ouder die niet zijn aangetast en die eerder geen PCV13 hebben gekregen. Al degenen van 65 jaar en ouder worden nog steeds aanbevolen om een ​​dosis van 23-valent pneumokokkenpolysaccharidevaccin te ontvangen.

"Deze aanbeveling is verlaagd van een absolute aanbeveling voor 65-plussers bij immunocompetente volwassenen tot gedeelde klinische besluitvorming dat zij het vaccin op 65-jarige leeftijd of ouder kunnen krijgen," zei Rockwell.

Rockwell zei dat er discussie was over hoe deze wijziging in de aanbeveling omslachtig zou kunnen blijken bij het bijwerken van EPD's met protocollen voor het geven van vaccins.

"Nu moeten clinici beslissen of hun patiënt naast PPSV23 een PCV13 nodig heeft of dat hun patiënt alleen PPSV23 nodig heeft en niet PCV13," zei ze. “De angst is dat mensen met bijvoorbeeld COPD en gecompromitteerde longen, die niet worden aanbevolen om PCV13 te ontvangen door deze nieuwe beslissing, mogelijk worden geschaad door deze aanbeveling als artsen besluiten om PCV13 niet eerst aan te bieden, gevolgd door PPSV23, met behulp van een gedeelde klinische beslissing -maken.”

Rockwell erkende dat dit soort veranderingen moeilijk te realiseren is in realtime en kan verwarrend zijn voor artsen die geen tijd hebben om alle redeneringen achter de aanbeveling te herzien.

"Toen de ACIP deze aanbeveling oorspronkelijk deed, zeiden ze dat ze over vier jaar zouden teruggaan en de gegevens zouden bekijken om te zien of de aanbeveling zou moeten worden gehouden," zei ze. "Het duurde vijf jaar, maar ze deden dat onderzoek en ontdekten dat kudde-immuniteit van de kleine kinderen die vanaf 2010 PCV13 krijgen, meer impact heeft gehad dan alleen volwassenen het vaccin geven."

extra notities

Voor het HepA-vaccin stemde de ACIP, naast het stemmen om een ​​inhaalschema aan te bevelen voor patiënten van 2-18 jaar die niet eerder waren gevaccineerd, voor alle patiënten met HIV die 1 jaar of ouder zijn, HepA-vaccinatie aan te bevelen en degenen met stollingsstoornissen uit de lijst met groepen met een hoog risico op HepA-infectie.

Veel artsen hielden al rekening met HepA-vaccinatie, maar nu ondersteunt de aanbeveling hun inspanningen, voegde ze eraan toe.

"De gegevens tonen aan dat in de afgelopen 20 jaar de verbeteringen in de screening op ziekten bij de infusies die mensen met stollingsstoornissen moeten krijgen, in principe hun risico op het krijgen van hepatitis hetzelfde hebben gemaakt als elke andere in de gemeenschap," specificeerde Rockwell over het verwijderen van stollingsstoornissen van de hoogrisicolijst.

Wat betreft het meningokokkenvaccin van serogroep B, zei de ACIP dat omdat immuniteit afneemt binnen één tot twee jaar na vaccinatie, het boostervaccinatie aanbeveelde voor patiënten van 10 jaar en ouder die een verhoogd risico lopen op de ziekte van MenB vanwege een van de volgende aandoeningen of omstandigheden:

  • aanhoudend tekort aan complementcomponenten,
  • complement remmer gebruik,
  • anatomische of functionele asplenia (sikkelcel), of
  • microbiologen met een risico op blootstelling aan meningococcus.

De ACIP beveelt aan de MenB-boosterdosis voor deze groepen een jaar na voltooiing van de primaire reeks te geven, gevolgd door een extra boosterdosis om de twee tot drie jaar daarna zolang het verhoogde risico blijft bestaan.

Volgende

Voor de komende vergadering van de ACIP in oktober zei Rockwell dat de recent gevormde Dengue Vaccine Work Group zijn bevindingen zal presenteren ter voorbereiding op de stemming over een vaccinaanbeveling.

Op deze meest recente bijeenkomst presenteerde Sanofi zijn nieuwe vaccin, Dengvaxia, dat een infectie voorkomt die wordt veroorzaakt door alle vier serotypen van het knokkelkoortsvirus bij mensen van 9-16 jaar die in het laboratorium bevestigde eerdere knokkelkoortsinfectie hebben en in een endemisch gebied wonen. Risico op ernstige ziekte neemt toe met daaropvolgende infectie.

In mei keurde de FDA een schema met drie doses voor het vaccin goed (www.fda.gov) met doses gegeven na nul, zes en twaalf maanden. De aanbevelingen van de werkgroep zullen betrekking hebben op het gebruik van veilige en effectieve dengue-vaccins in de Verenigde Staten en de tropische gebieden.

Hoewel het hondsdolheidsvaccin op de planning stond voor de bijeenkomst in juni, had de ACIP geen tijd om het te bespreken, dus zal het worden opgenomen voor discussie tijdens de bijeenkomst in oktober, zei Rockwell.

En ten slotte zei Rockwell dat de groep zal stemmen over aanbevelingen voor het griepvaccin voor het volgende griepseizoen in oktober, maar ze verwacht dat de begeleiding hetzelfde zal zijn als voor het afgelopen seizoen.

Verwant AAFP Nieuws Coverage
ACIP werkt Japanse encefalitis bij, Anthrax vaccin begeleiding
Groep overweegt gegevens over verschillende andere immunisatie-onderwerpen
(2019/03/06)

CDC, AAFP Release immunisatieschema's 2019
Updates omvatten wijzigingen voor LAIV, Hep A vaccin
(2019/02/11)

ACIP beveelt Hep een vaccin aan voor dakloze patiënten
Groep bespreekt dekking van pneumokokkenvaccin, ontwerpt immunisatieschema's opnieuw
(2018/10/31)



Meer lezen op deze link

Het bericht Vaccinupdates per Amerikaans tijdschrift Family Physician verscheen eerst op Drugtext.nl.



source https://www.drugtext.nl/vaccinupdates-per-amerikaans-tijdschrift-family-physician/

No comments:

Post a Comment