Wednesday, June 12, 2019

Sociale determinanten van gezondheid. Stel ik als arts de juiste vragen?

Drugtext.nl - Informatief over drugs, medicijnen en gezondheid klachten

Voorbeelden van problemen die vooringenomen zijn // naast elkaar geplaatst voor meer geschikte vragen …

  • "Gebruik dit medicijn niet op een lege maag." // Wat als de patiënt niet regelmatig (of zelfs dagelijks) toegang heeft tot voedsel?
  • "Ga naar buiten om elke dag te wandelen voor beweging." // Heb je een veilige buurt om te lopen?
  • "Kom binnen 4 weken terug op kantoor". // Is er een tijd of datum die het beste werkt voor uw volgende afspraak om te helpen met transportproblemen?
  • "Raadpleeg de specialist waar ik u naartoe stuur." // Als u vanwege transportproblemen (niet op een busroute) niet bij het kantoor van de specialist kunt komen, laat u de maatschappelijk werker in mijn kantoor weten en wij zullen met u samenwerken om krijg dit gerepareerd.

Hoe te helpen?

  • Overweeg onmiddellijk een postpartum plaatsing van langwerkende omkeerbare anticonceptie. 50% van de zwangerschappen is onbedoeld. Het risico van onbedoelde zwangerschappen is dat de patiënt mogelijk geen prenatale vitamine neemt of alcohol of drugs gebruikt.
  • Zwangerschap centreren. Dit is een groeps-prenataal bezoek. De eerste paar minuten zijn één op één met een arts en dan is de rest van het uur een groepssessie over een zwangerschapskwestie. Deze vorm van prenatale bezoeken heeft de ongelijkheid in zwangerschapsuitkomsten verminderd. http://bit.ly/1NSCTTX
  • Student Outreach Clinic. De universiteit van Nevada Reno heeft een gratis medische kliniek ter beschikking van de lokale bevolking met een te laag aantal inwoners. Een voorbeeld van een patiënt was een vrouw die werd gezien voor de verergering van astma, die steroïden nodig heeft om verslechtering van haar toestand te voorkomen, waardoor een ER-bezoek of een ziekenhuisopname noodzakelijk is. Een van de vragen van alle patiënten is: "Als ik je medicijnen voorschrijf op de $ 4 Wal-Mart-lijst, kun je dit dan betalen?" Sommige patiënten kunnen dit niet betalen en er zijn oplossingen voor het werken met het sociale werk … Tot 60% van de vermijdbare sterfte is toe te schrijven aan sociale en economische omstandigheden. Wilt u meer weten over onze UNR SOC? med.unr.edu/soc/clinics
  • Project Upstream is een programma dat wordt begeleid door de UNR Student Outreach Clinic. Deze vrijwilligers van Project Upstream helpen de sociale gezondheidsdeterminanten die van invloed kunnen zijn op hun behandeling (transport, $ 4 medicijnen), zodat het advies van de arts een betere kans heeft om te worden gevolgd met meer optimale zorguitkomsten.

Ik hoop dat dit helpt.

Over drlesliegreenberg

Ik heb meer dan 20 jaar als huisarts gewerkt, zowel als opvoeder van artsen als clinicus. Van kleutertijd tot ouderen, ik verricht verloskunde en algemene geneeskunde. Ik hou van mijn carrière en ben gepassioneerd door mijn kennisgebied en mijn patiënten. Volg mij op Facebook op Leslie Md Greenberg Medical Disclaimer De inhoud van deze website is alleen bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als, en mag niet worden beschouwd als, een vervanging voor, professioneel medisch advies. Gebruik de informatie op deze website niet voor het diagnosticeren of behandelen van medische of gezondheidsproblemen. Neem onmiddellijk contact op met uw professionele zorgverlener als u een medisch probleem heeft of vermoedt.

Dit bericht is geplaatst in General Medicine – Volwassenen, Uncategorized en getagd als de arts de juiste vragen stelt ?, Dr. Greenberg, Dr. Leslie Greenberg, Sociale determinanten van gezondheid, University of Nevada, University of Nevada Family Medicine Residency Program, University of Nevada Nevada Reno Family medicine Residency-programma, Universiteit van Nevada Reno School of Medicine, University of Nevada School of Medicine, UNR Student Outreach Clinic. Maak een bladwijzer van de permalink.



Bronnen

Het bericht Sociale determinanten van gezondheid. Stel ik als arts de juiste vragen? verscheen eerst op Drugtext.nl.



source https://www.drugtext.nl/sociale-determinanten-van-gezondheid-stel-ik-als-arts-de-juiste-vragen/

No comments:

Post a Comment